Τροφές με αντικαρκινική δράση

   Η διατροφή σχετίζετε με το 70-80% των μορφών του καρκίνου, όμως ποιές τροφές μπορούμε να επιλέξουμε για να τραφούμε σωστά.
    Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε σχετικές μελέτες έδειξαν ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και του ενδομητρίου

η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C τον κίνδυνο εμφάνισης, κυρίως του καρκίνου του στομάχου, του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας , του οισοφάγου, του παγκρέατος του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας τα φυτοοιστρογόνα που περιλαμβάνονται στα όσπρια, τη σόγια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φρούτα, μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη σελήνιο, σε χαμηλές ποσότητες έχει συνδεθεί με την εμφάνιση πολύποδων του παχέος εντέρου και πιθανόν καρκίνου του προστάτη φαινόλες οι οποίες περιέχονται σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, εσπεριδοειδή, πράσινο τσάι κ.α.

Ανοσοθεραπεία

   Ο οργανισμός μας διαθέτει ένα σύστημα παρακολούθησης και προστασίας που εντοπίζει έναν ιό η βλαβερά βακτήρια και παράγοντας συγκεκριμένες πρωτεΐνες καταστρέφει τους εισβολείς, το ανοσοποιητικό σύστημα, αυτό αναλαμβάνει να μας προστατέψει από κάθε [...]

Καρκινικοί δείκτες

   Oι καρκινικοί δείκτες είναι ουσίες διαλυτές στο αίμα, οι οποίες παράγονται κατά την ανάπτυξη καρκίνου στο σώμα είτε από τα κύτταρα που τον συνιστούν είτε από τους ιστούς του σώματος είναι συνήθως γλυκοπρωτεΐνες και ανιχνεύονται συνήθως με μονοκλωνικά[...]