Τροφές με αντικαρκινική δράση

   Η διατροφή σχετίζετε με το 70-80% των μορφών του καρκίνου, όμως ποιές τροφές μπορούμε να επιλέξουμε για να τραφούμε σωστά.
    Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε σχετικές μελέτες έδειξαν ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και του ενδομητρίου

η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C τον κίνδυνο εμφάνισης, κυρίως του καρκίνου του στομάχου, του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας , του οισοφάγου, του παγκρέατος του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας τα φυτοοιστρογόνα που περιλαμβάνονται στα όσπρια, τη σόγια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φρούτα, μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη σελήνιο, σε χαμηλές ποσότητες έχει συνδεθεί με την εμφάνιση πολύποδων του παχέος εντέρου και πιθανόν καρκίνου του προστάτη φαινόλες οι οποίες περιέχονται σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, εσπεριδοειδή, πράσινο τσάι κ.α.

Ακτινοθεραπεία

   Η ακτινοθεραπεία είναι επιλέξιμη θεραπεία για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων με χρήση ακτινών Χ ράδιο, κατά την οποία χρησιμοποιούμε ιοντίζουσα ακτινοβολία για την θανάτωση των καρκινικών κυττάρων η και την μείωση του μεγέθους[...]

Τι προκαλεί τον καρκίνο

   Η γνώση που έχουμε από τις επιστημονικές έρευνες σχετικά με τον καρκίνο δείχνουν ότι είναι μία βιολογική διεργασία την οποία δεν έχουμε κατανοήσει ακόμα πλήρως όμως υπάρχουν κάποια συμπεράσματα από αυτές. Κληρονομικά στοιχεία, ορμόνες και στοιχεία[...]