Χημειοθεραπεία

18. 01. 19
posted by: Τραφαλής Δημήτριος
Εμφανίσεις: 106

   Η πιο παλιά μέθοδος θεραπείας είναι η Χημειοθεραπεία. Συνήθως η χορήγηση της είναι ενδοφλέβια η με χάπια που λαμβάνονται από το στόμα, μπορεί να είναι ένα χορηγούμενο φάρμακο η συνδυασμός διαφόρων και έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις.

   Η χρήση της χημειοθεραπείας μπορεί να γίνει πριν την χειρουργική αφαίρεση ενός όγκου για να επιτύχουμε την συρρίκνωση του και την πιο εύκολη αφαίρεση η και μετά την αφαίρεση όγκου για την επικουρική συμβολή στην μείωση της πιθανότητας επανεμφάνισης του καρκίνου.
    Το μειονέκτημα των αντικαρκινικών φαρμάκων είναι ότι συχνά επηρεάζουν και τα φυσιολογικά κύτταρα του οργανισμού εκτός από τα καρκινικά προκαλώντας ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως είναι η απώλεια των μαλλιών, πυρετός, εμετός, διάρροια κτλ.
    Το σχήμα της θεραπείας εξαρτάτε από διαφόρους παράγοντες όπως ο τύπος του καρκίνου, το σημείο που ξεκίνησε, η διασπορά του κ.α..

Το κάπνισμα

   Το κάπνισμα αποτελεί σε παγκόσμια κλίμακα την κυριότερη αιτία καρκίνου σαν ενεργητικός καπνιστής η ακόμα και σαν παθητικός.
   Το 90% των καρκίνων του πνεύμονα προκαλείτε από το κάπνισμα, συμβάλει επίσης και στον καρκίνο του στόματος[...]

Τι προκαλεί τον καρκίνο

   Η γνώση που έχουμε από τις επιστημονικές έρευνες σχετικά με τον καρκίνο δείχνουν ότι είναι μία βιολογική διεργασία την οποία δεν έχουμε κατανοήσει ακόμα πλήρως όμως υπάρχουν κάποια συμπεράσματα από αυτές. Κληρονομικά στοιχεία, ορμόνες και στοιχεία[...]