Χημειοθεραπεία

18. 01. 19
posted by: Τραφαλής Δημήτριος
Εμφανίσεις: 364

   Η πιο παλιά μέθοδος θεραπείας είναι η Χημειοθεραπεία. Συνήθως η χορήγηση της είναι ενδοφλέβια η με χάπια που λαμβάνονται από το στόμα, μπορεί να είναι ένα χορηγούμενο φάρμακο η συνδυασμός διαφόρων και έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις.

   Η χρήση της χημειοθεραπείας μπορεί να γίνει πριν την χειρουργική αφαίρεση ενός όγκου για να επιτύχουμε την συρρίκνωση του και την πιο εύκολη αφαίρεση η και μετά την αφαίρεση όγκου για την επικουρική συμβολή στην μείωση της πιθανότητας επανεμφάνισης του καρκίνου.
    Το μειονέκτημα των αντικαρκινικών φαρμάκων είναι ότι συχνά επηρεάζουν και τα φυσιολογικά κύτταρα του οργανισμού εκτός από τα καρκινικά προκαλώντας ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως είναι η απώλεια των μαλλιών, πυρετός, εμετός, διάρροια κτλ.
    Το σχήμα της θεραπείας εξαρτάτε από διαφόρους παράγοντες όπως ο τύπος του καρκίνου, το σημείο που ξεκίνησε, η διασπορά του κ.α..

Πρόληψη του καρκίνου

   Η πρόληψη του καρκίνου είναι δυνατή; υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο καρκίνος έχει μια γενετική συνιστώσα, η οποία δεν μπορεί να προληφθεί, όμως βασιζόμενοι στην επιστημονική έρευνα μπορούμε να ακολουθήσουμε διάφορες προτάσεις για να[...]

Τι είναι ο καρκίνος

Μια ομάδα περισσοτέρων από 100 είδη ασθενειών που επηρεάζουν συγκεκριμένα όργανα και ιστούς του σώματός μας περιγράφονται με τον γενικό όρο «καρκίνος». Ο καρκίνος είναι αρρώστια των κυττάρων.[...]