Χημειοθεραπεία

18. 01. 19
posted by: Τραφαλής Δημήτριος
Εμφανίσεις: 157

   Η πιο παλιά μέθοδος θεραπείας είναι η Χημειοθεραπεία. Συνήθως η χορήγηση της είναι ενδοφλέβια η με χάπια που λαμβάνονται από το στόμα, μπορεί να είναι ένα χορηγούμενο φάρμακο η συνδυασμός διαφόρων και έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις.

   Η χρήση της χημειοθεραπείας μπορεί να γίνει πριν την χειρουργική αφαίρεση ενός όγκου για να επιτύχουμε την συρρίκνωση του και την πιο εύκολη αφαίρεση η και μετά την αφαίρεση όγκου για την επικουρική συμβολή στην μείωση της πιθανότητας επανεμφάνισης του καρκίνου.
    Το μειονέκτημα των αντικαρκινικών φαρμάκων είναι ότι συχνά επηρεάζουν και τα φυσιολογικά κύτταρα του οργανισμού εκτός από τα καρκινικά προκαλώντας ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως είναι η απώλεια των μαλλιών, πυρετός, εμετός, διάρροια κτλ.
    Το σχήμα της θεραπείας εξαρτάτε από διαφόρους παράγοντες όπως ο τύπος του καρκίνου, το σημείο που ξεκίνησε, η διασπορά του κ.α..

Καρκίνος και διατροφή

   Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η διατροφή σχετίζετε με το 70-80% των μορφών του καρκίνου, ως εκ τούτου οι διατροφικές μας συνήθειες και επιλογές επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
   Η καλή διατροφή σε συνδυασμό με σωματική[...]

Δείκτες Νεοπλασίας

   Οι δείκτες νεοπλασίας είναι εξετάσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται για την έγκαιρη διάγνωση διαφόρων μορφών καρκίνου και γίνονται κατόπιν υπόδειξης του γιατρού για τον προληπτικό έλεγχο όταν συντρέχουν λόγοι αυξημένου κινδύνου [...]